Sådan gør du bilen klar til ferie

Skal du på kør-selv-ferie, er det vigtigt at få tjekket flere forskellige ting, inden du tager af sted. Bilen vil, alt andet lige, blive belastet en del mere, end den plejer at blive gjort, og derfor er det vigtigt at få tjekket nogle relevante ting, før man drager af sted.

Ligesom det er vigtigt, at bremserne virker, når du kører dagligdagskørsel, er det selvfølgelig også super vigtigt, at de virker, når du skal køre på ferie med familien. Skal du på skitur, kan det være endnu vigtigere, da du dermed nok skal køre op af nogle bjerge, hvor det jo kan gå grueligt galt, hvis bremsen lige pludselig ikke fungerer.

Det er en rigtig god idé at få tjekket bilens kølesystem, da man ved længere bilture vil gøre motoren en del varmere – Og her hjælper det jo selvfølgelig ikke på det, hvis bilen er pakket op med baggage, eller hvis man har campingvogn på bagefter.

Der skal være tilpas meget motorolie på bilen, før du tager af sted på ferie, og det kan i samme omvæltning være en rigtig god idé, at få købt lidt ekstra olie til turen, så man er 100 % sikker på, at man ikke vil løbe tør for dette.

Dækkene skal være i orden, når man skal ud på en længere tur, og det er derfor ekstremt vigtigt, at du får tjekket dækmønstret på din bil. Hvis dækkene er ved at være for gamle og slidte, skal du fluks købe nogen nye – Det er jo for den sags skyld heller ikke smart, at køre rundt med dårlige dæk i Danmark.

Lys og lygter skal være i orden, og kører du med campingvogn, skal der selvfølgelig også tjekkes dér. Når man kører med høj fart, kan manglende stoplys give katastrofale følger, så sørg for at få tjekket lygter inden du kører.

Det var hermed en lille opsamling af ting og sager der, som minimum, skal tjekkes før du tager af sted på ferie. Hvis du vil være på den sikre side, kan du selvfølgelig vælge at få bilen tjekket ved et værksted, men ofte er dette dog ikke nødvendigt, da det meste kan klares selv.